Puisto-kuosi japanilaiselle Sunrosen tuotemerkille Roselle+ | Puisto for Sunrose brand Roselle+ in Japan

Luonnoksesta tuotteeksi | From a sketch to a product. Product photo via IG @sroselleplus

Kuvissa on pieni esimerkkitarina kuosiluonnoksesta valmiiksi digitaalisessa muodossa olevaan kuosimalliksi ja edelleen asiakkaan valmistamaksi tuotteeksi. Puisto-nimisen kuosin lähtökohtana oli tavoittaa viidakkomainen runsas tunnelma. Luonnosteluvälineinäni oli akryylimaalit ja muste. Maalauksellisuus sai hiukan näkyä valmiissa kuosissa. Joskus luonnoksen elävät epätasaiset maalipinnat näyttävätkin valmiissa kankaassa kulumilta tai virheiltä. Tuotemerkillä Roselle+ on monia japanilaisen kodin piiriin kuuluvia tuotteita verhoista kasseihin. Kuvassa on foliolla vuoratut kuvut pitämään ruoka lämpimänä tai viileänä. Puisto on yksi tämän syksyn Roselle+ uutuuskuoseista.

In the photos I sample a story about a sketch transforming to a ready surface pattern design in a digital format and then into a product that the customer has manufactured. The aim of this design called Puisto (Garden) was to make a rich jungle-feel floral design. My tools for sketching were acrylic paints and black ink. Painterliness was suited to the design to some level. Sometimes lively but uneven paint layers in the sketch look like defects or mistakes in the final printed textile. The brand Roselle+ has many different products from curtains to bags for a Japanese home. In the photo is food cozies with aluminium foil layering to keep the food warm or cool on the table. Puisto is one of the new designs for Roselle+ available this autumn.